Anne van Brunschot - opera Wolvetales

[Terug]  Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Te bepalen - Muziekgebouw Eindhoven

Anne van Brunschot gaat een opera maken.

De term opera geeft associaties van glinsterende kostuums, klassieke vibrato’s, reusachtige decorstukken en peperdure kaartjes, maar dit is anders. Ik gebruik het woord opera omdat het me de meeste artistieke vrijheid geeft tegenover mezelf en mensen aan wie ik het uitleg. Het is de ultieme vorm waar alle disciplines samen komen en één worden en waarbij genres misschien wel in zoverre kunnen vervagen, dat doelgroepen met elkaar versmelten. Ik wil als muzikant, componist en maker iets maken waarbij ik de grenzen tussen genres en disciplines kon vervagen. Ik wilde iets maken waar zowel popliefhebbers, folk-muzikanten en opera-publiek zich aan konden verbinden. En ik wil een verhaal vertellen.

De opera 'Wolf Tales' wordt een moderne opera over de relatie van de mens met de wilde natuur, en daarmee, het wilde in onszelf, en onze connectie met de natuur in de maatschappij van vandaag. Het verhaal volgt een moeder die haar dochter verbied het bos in te gaan, mede omdat daar een wolf woont. De dochter is toch te nieuwsgierig en ontdekt de wereld van het bos voor zichzelf en ontmoet daar een oude vrouw, die haar verhalen vertelt over het bos en over de natuur. Is die wolf wel zo gevaarlijk als ze denkt? Waar komt de angst van de moeder eigenlijk vandaan? Wie is die mysterieuze vrouw en waar komen die verhalen vandaan? Verhalen over natuurgeesten, over storm en regen, over roofdieren in de nacht. De spanning tussen de angst van de moeder, de nieuwsgierigheid van de dochter, en de wijsheid en mythische kracht van de oude vrouw, met de continue dreiging van de wolf op de achtergrond voed het muzikale narratief van dit werk.

Musicamaxima gaat Anne ondersteunen en met haar op zoek naar aanvullende financiële ondersteunen vanuit andere fondsen.

Anne heeft een zeer ambitieus plan waar we enthousiast van worden. We bewonderen haar drive om dit project aan te pakken.
[Terug]   Gelezen: 51 keer

- Like and share us on Facebook: Musicamaxima - stimuleert

Gerelateerde items (op tag)

 

Stichting Musicamaxima

Correspondentie adres

Koningskruis 26
5081 XM Hilvarenbeek
013 - 505 4359

Registraties

KvK-nr: 69569754
RSIN: 8579.22.634
BTW-nr: NL857922634B01

IBAN: NL02 TRIO 0338 7262 33

Bestuur

- Gertrud Jetten (voorzitter)
- Julie Tims (secretaris)
- Coen van Walbeek (penningmeester)

Contact

info@musicamaxima.nl

Culturele ANBI

Steun Musicamaxima