Mirna Attia - Naveya II

[Terug]  Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Februari 2019 - Kytopia - Utrecht

Licht, geluid, scenografie, circus, dramaturgie, dans, muziek, improvisatie, compositie, sounddesign, productie, theater, visual art, bodyart, film, actie!

'Dualiteit’ is een thema dat bij iedereen speelt in het dagelijks leven. Het belichamen en uitvoeren daarvan geeft een emotionele ervaring; de luisteraar of danser wordt zich lichamelijk en geestelijk hier bewust van en kan dat meenemen in zijn of haar dagelijks leven. Ons doel is community building: zowel met het publiek als met het team. In deze performance verhouden we ons tot de dualiteit Chronos (meetbare tijd) en Kairos (de tijd die je voelt als je de tijd vergeet). Wij als Naveya zijn ervan overtuigd dat het ervaren van tijdloosheid belangrijk is voor de geest en wij creëren de ruimte waarin je dit kunt ervaren.

Live in Kytopia bij mijn afstuderen en CD presentatie begint de ervaring bij binnenkomst via de lange gang van Kytopia. Vrij luid klinken schelle stemmen vol met taligheid en ‘chit chat’. Het publiek wordt beschilderd op gezicht of hand en ondergaat als het ware een initiatie voor de performance. In de zaal hoort men het (Indiase) harmonium. Het klinkt, rijk aan boventonen, als een oase van rust. De performance bestaat uit drie delen. Dit staat symbool voor de boom des levens: het kwetsbare, het menselijke, het donkere innerlijke gedeelte.
Deel twee is het symbool van de stam van de boom: de kracht van Moeder Aarde. Het vrouwelijke koor laat met scherpe maar warme klanken de kracht van de vrouw ervaren. De vijf vrouwen vertegenwoordigen de 5 elementen: aarde, water, lucht, vuur en ether.
Het derde deel symboliseert de takken van de boom. Een andere dimensie. Hier combineer ik elektronisch met akoestisch; de band speelt basgitaar, (verschillende typen) fluit, zingt, speelt toetsen en synthesizer en maakt alles elektronisch met behulp van vernieuwende digitale en analoge sounddesign technieken. Naveya beweegt zich in het spectrum van een andere wereld; blacklights gaan aan terwijl de ruimte juist verduisterd wordt; het publiek, het decor en de artiesten ondergaan een transformatie. Alle gebruikte materialen zoals bodypaint, kleding, lint en touw veranderen. Er ontstaat een mystieke sfeer.

De beoordelingscommissie en het bestuur is positief over dit project. Een paar van de opmerkingen die door hen gemaakt zijn op basis van de beschrijving van het project in de aanvraag:

- We herkennen in je aanvraag, site en aanpak een hoge professionaliteit. gedrevenheid en vakmanschap. Dit bleek ook bij de uitvoering van je afstuderen.
- Je inleiding en beschrijving van je project waren heel sterk en visionair.

Onderstaand enkele beelden van de uitvoering in Kytopia:

{theta}mBVJRYA6E69hJvawQk5FmqG8W{/theta}

[Terug]   Gelezen: 1691 keer

- Like and share us on Facebook: Musicamaxima - stimuleert

Gerelateerde items (op tag)

 

Stichting Musicamaxima

Correspondentie adres

Koningskruis 26
5081 XM Hilvarenbeek
013 - 505 4359

Registraties

KvK-nr: 69569754
RSIN: 8579.22.634
BTW-nr: NL857922634B01

IBAN: NL02 TRIO 0338 7262 33

Bestuur

- Gertrud Jetten (voorzitter)
- Julie Tims (secretaris)
- Coen van Walbeek (penningmeester)

Contact

info@musicamaxima.nl

Culturele ANBI

Steun Musicamaxima