Remco Jacobs - Touchstone

[Terug]  Beoordeel dit item
(3 stemmen)

November 2018 - Utrecht

Touchstone - ‘Touchstone’ is een muziek-atelier met een open karakter. Het is een plek waar Remco's werk en het werk van andere makers een publiek kan ontmoeten in een intieme setting. Deze plek wordt gebruikt om te creëren en tevens vormt het een laagdrempelig platform waar nieuwe muziek en de makers ervan in contact kunnen komen met een publiek en vice versa.

"De 'Touchstone' is niet stijl of discipline gebonden. Ik zie het zo voor me dat het concept ‘Touchstone’ uiteindelijk een internationaal netwerk gaat vormen met ‘touchstones’ op locaties wereldwijd."

De situatie is als volgt: Aan de Oude Gracht in het centrum van Utrecht komt een studioruimte vrij in een van de werfkelders. Remco is net afgestudeerd als master Musician 3.0 en wil zijn vlag neerzetten in de stad. Utrecht. De locatie van de werfkelder is daarvoor ideaal. De werfkelder is gelegen aan het bruisende Ledig Erf waar dagelijks veel mensen zijn vanwege de cafés, restaurants en het filmhuis (Louis Hartlooper Complex).
De term ‘touchstone’ refereert naar de werken van andere kunstenaars die een doel vormen waar je een worp naar doet met je eigen werk. Een voorbeeld: Leonard Cohen’s liederen vormen voor mij als singer-songwriter een ‘touchstone’. Het is niet dat ik mezelf even goed vind als hem of dat ik hem na wil doen. Het gaat erom dat wanneer ik een lied heb gemaakt waarvan ik het idee heb dat het kwalitatief gezien zijn werk als het ware even ‘aanraakt’, ik de koers van mijn ambitie om goede muziek te maken bevestigd zie. Zeker wanneer dit ‘aanraken’ ook bevestigd wordt door anderen, het publiek. Het ‘touchstone’ concept wil ik in deze werfkelder fysiek en lokaal maken.

De beoordelingscommissie en het bestuur was positief over dit project. Onderstaand een paar van de opmerkingen die door hen gemaakt zijn op basis van de beschrijving van het project in de aanvraag:

Remco zijn plan is een gewaagde onderneming. Ik waardeer zijn moed en ambitie voor het opzetten van dit muziek-atelier. Een dergelijk atelier kan in Nederland alleen bestaan wanneer de initiatiefnemer zich hiervoor met hart en ziel geeft. Ik ben overtuigd dat Remco die passie heeft. Ik hoop dat het hem lukt om samen met de bespelers van zijn atelier, publiek aan zich te binden.

Zodra Remco groen licht van de Gemeente Utrecht heeft, gaan wij hem ondersteunen met een crowdfunding actie.

[Terug]   Gelezen: 2572 keer

- Like and share us on Facebook: Musicamaxima - stimuleert

Gerelateerde items (op tag)

 

Stichting Musicamaxima

Correspondentie adres

Koningskruis 26
5081 XM Hilvarenbeek
013 - 505 4359

Registraties

KvK-nr: 69569754
RSIN: 8579.22.634
BTW-nr: NL857922634B01

IBAN: NL02 TRIO 0338 7262 33

Bestuur

- Gertrud Jetten (voorzitter)
- Julie Tims (secretaris)
- Coen van Walbeek (penningmeester)

Contact

info@musicamaxima.nl

Culturele ANBI

Steun Musicamaxima