Rob Kooymans - CSM-107

[Terug]  Beoordeel dit item
(0 stemmen)

najaar 2020 - Peron E Utrecht

De titel ‘CSM-107’ verwijst naar de commando-/servicemodule van de Apollo 11 maanlandingsmissie. De module werd bestuurd door Michael Collins, die tijdens de afdaling van de maanlander- module, de maan omcirkelde. Deze reis om de maan ondernam hij in totale isolatie, door het gebrek van communicatiemogelijkheden.
Het verhaal van de maanlanding zal als leidraad gebruikt worden in de voorstellen waarin nadruk komt te liggen op het contrast tussen een kleine intensiteit en een grote intensiteit. De plaatsing van geluid en de ervaring van deze plaatsing in de ruimte wordt daarbij onderzocht. Daarnaast wordt Rob gefacineerd door de ‘Le Sacre du Printemps’ van Stravinsky. Dit stuk heeft zo'n indruk op hem gemaakt, dat hij hier op door wil werken. Rob kiest uitdrukkelijk voor de enorme ruimte van Peron E om deze aspecten samen te laten komen in zijn afstudeer performance.

Reactie van de commissie:

Wij zijn benieuwd hoe Rob zijn verhaal gaat laten klinken in de ruimte die Peron E hem biedt. Het getuigd van moed dat hij zich uitdrukkelijk wil gaan verhouden tot de grootste componist van de twintigste eeuw.

[Terug]   Gelezen: 18 keer

- Like and share us on Facebook: Musicamaxima - stimuleert

Gerelateerde items (op tag)