Trovariz - werkbezoek aan Leo Brant

[Terug]  Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Cyclus Chineesche Gedichten/ Het Ruisende Bamboe

  Drie studenten van ArtEZ klassieke muziek Zwolle vormen ensemble Trovariz. Trovariz bestaat uit saxofonist Mirjam Kwebeman, harpist & theatraal performer Iris van der Ende en fluitist Ilaya Esajas. Trovariz werkt aan een vertolking van ‘Chineesche Gedichten/Het ruisende bamboe’ - concert voor harptrio en recitant van Leo Brant gebaseerd op teksten van Willem de Mérode.

Het omvat een selectie gedichten uit de bundels ‘Chineesche gedichten’ en 'Ruischende bamboe' van de dichter Willem de Mérode. De bundels verschenen in 1933 en 1937 en Leo Brant heeft muziek gecomponeerd bij een cyclus van tien gedichten uit deze bundels. Willem de Mérode is een Nederlands dichter die in de jaren tussen de twee wereldoorlogen van de vorige eeuw de meeste van zijn gedichten publiceerde. Leo Brant is componist, zanger, verteller en regisseur, is 80 jaar oud en woont in Antwerpen.

Trovariz vraagt steun voor een werkbezoek aan Leo Brant in Antwerpen en bezoek aan Uithuizermeeden, daar is een klein museum over De Mérode. De Willem de Mérode-kamer is ondergebracht in een pand van Stichting Openluchtmuseum ’t Hoogeland uit Warffum. Musicamaxima gaat hen hierbij ondersteunen.

Reactie van de commissie:

Mooi initiatief om het werk van een hedendaagse componist op deze manier te onderzoeken en de rechtstreekse dialoog met hem aan te gaan.

Enkele foto's van het bezoek aan Leo Brant in Antwerpen:

[Terug]   Gelezen: 261 keer

- Like and share us on Facebook: Musicamaxima - stimuleert

Gerelateerde items (op tag)

 

Stichting Musicamaxima

Correspondentie adres

Koningskruis 26
5081 XM Hilvarenbeek
013 - 505 4359

Registraties

KvK-nr: 69569754
RSIN: 8579.22.634
BTW-nr: NL857922634B01

IBAN: NL02 TRIO 0338 7262 33

Bestuur

- Gertrud Jetten (voorzitter)
- Julie Tims (secretaris)
- Coen van Walbeek (penningmeester)

Contact

info@musicamaxima.nl

Culturele ANBI

Steun Musicamaxima