Bij de samenstelling van ons comité van aanbeveling zijn we op zoek gegaan naar artisten/musici/vertegenwoordigers van conservatoria, die bij de uitoefening van hun professie kiezen voor vernieuwing en experiment. Wat de leden gemeenschappelijk hebben is dat zij daarbij verbindingen maken met andere kunstvormen. We hopen dat ook de volgende generatie studenten en beginnende professionals, net als zij, het experiment aangaan en van daaruit een eigen plek op het podium kunnen verwerven. Vanuit Stichting Musicamaxima willen we hen daarbij zoveel als mogelijk ondersteunen.

Leden van het comité van aanbeveling:
- Raf De Keninck - Musicus / Dirigent / Klarinettist / Directeur muziek aan Academy of Music and Performing Arts Tilburg / Artistiek Leider Vlaams Sinfonietta.
"Een mooi initiatief! Graag maak ik deel uit van het comité van aanbeveling."

- André Kerver - Klarinettist / lid en artistiek leider van het Valerius Ensemble / oprichter van improvisatie initiatief Borboleta Music.

- Jos Schillings - Directeur Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) - Utrechts Conservatorium.
"Het is een prachtig initiatief dat jullie hebben opgezet waar studenten alleen maar voordeel van kunnen hebben. ... De uitdaging om een aanvraag krachtig over het voetlicht te moeten brengen ligt er in verankerd. Dat alleen is al waardevol."