14 juni 2023 - Schouwburg Deventer

Elles Venhuizen heeft onze steun gevraagd voor de ontwikkeling van de opera Don Giovanni ten behoeve van haar afstuderen.

De klassieke zangers Elles Venhuizen, Anneloes Kriek en Rik van de Kolk brengen de opera Don Giovanni van Wolfgang Amadeus Mozart in pocketvorm op het podium als afstudeerproject van de bacheloropleiding aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Voor jonge klassieke zangers als wij, die net hun beginnende voetstappen zetten in de professionele opera wereld, is het onmogelijk om direct professioneel (grote) rollen te mogen zingen, daarvoor is het noodzakelijk om al wat jaren mee te draaien in dit werkveld. Omdat wij graag werkzaam willen zijn in de operawereld, is dit project voor ons een uitgelezen kans om ons op het persoonlijke, muzikale en theatrale gebied van opera te kunnen ontwikkelen door het zingen van een grote rol, waardoor wij met meer kennis en ervaring het werkveld kunnen betreden.

Wij steuen Elles en alle anderen die gaan meewerken aan deze opera, graag bij haar project. Door te denken vanuit wat haalbaar is, scheppen ze maximale ruimte voor hun persoonlijke ontwikkeling.