Corendon Village Hotel - Badhoevedorp

XC168 - Flying high in the sky is een productie tot stand gekomen door de wilde fantasie en vastberadenheid van sopraan Nardi Thonen. Nardi gaat haar eindexamen doen als Coloratura soprano aan ArteZ-conservatorium in Endschede.

In deze voorstelling ben ik Superswing. Een zangeres die understudy is voor alle rollen in het operahuis in Wenen: van Koningin van de Nacht tot musicalster tot ballerina. Vol enthousiasme gaat deze jonge zangeres op weg naar Wenen, ware het niet dat het vliegtuig een defect heeft en niet op mag stijgen. Wegens veiligheidsredenen mag niemand het vliegtuig verlaten, en hoe lang we hier nog staan, dat weet niemand. Het strakke rooster van onze superswing komt hierdoor in gevaar, ''wat als ik de repetities mis? Ik moet overal kunnen invallen!'' Gelukkig hebben we pianist Steven Faber aan boord die de gehele repetitie kan begeleiden, en zijn de stewardessen en zijn de andere passagiers de beroerdste niet. Zij hebben wel zin om tijdens het wachten een aantal scènes te repeteren zodat onze zangeres optimaal voorbereid is op alle rollen die ze moet kennen.
Dit project wordt uitgevoerd op een heel speciale locatie, waarmee dit project direct raakt aan het actuele thema van onze individuele vrijheid om te reizen tegenover de noodzaak om onze eigen CO2-uitstoot te verminderen. Nardi gaat dit niet voor ons oplossen. Haar biedt deze plek het decor voor haar afstudeerproject. Wij steunen dit originele plan graag met een financiële bijdrage